Solnedgangspladsen

Solnedgangspladsen I forbindelse med det igangværende projekt med fornyelse af Solnedgangspladsen har der den 17. marts været afholdt et seminar hos Realdania, hvor alle Stedet tæller projekter har været samlet for at udveksle erfaringer og ideer. Overalt i Danmark er der ildsjæle, som engagerer sig i at skabe spændende projekter idet lokale område, og Frederiksgavn Kommune og Grundejerforeningens projekt omkring Solnedgangspladsen skiller sig lidt ud fra mange af de øvrige, fordi den fremtidige løsning skal findes via en udskrevet arkitektkonkurrence, hvor man vælger tre udbydere, der hver skal komme med deres forslag til løsning.
Da landskabsarkitekt Preben Skaarup hverken efter Realdania eller kommunens vurdering kunne fortsætte som rådgiver, fordi han har valgt at søge at komme blandt de bydende arkitektfirmaer og deltage i konkurrencen, så er arkitekt Bent Kolind fra Dansk Arkitektforening valgt som bygherrerådgiver og er nu sammen med kommunen og grundejerforeningen i gang med at beskrive præmisserne for denne arkitektkonkurrence, der skal sikre at vi får den ypperste og mest visionære løsning på den fremtidige plads.

Annoncering vil ske på Arkitektforeningens hjemmeside om godt en uges tid. Der er mange hensyn, der skal indarbejdes, idet pladsens udsatte beliggenhed kræversærligt materialevalg, havets og naturens påvirkninger er andre faktorer sammen med sandfygningen, ligesom det er vigtigt at vi får en løsning, der passer til omgivelserne og stedet – og endelig er der hele parkeringsplads spørgsmålet, hvor også pladsens eneste erhvervsdrivende – iskiosken – skal tilgodeses. Den foreløbige tidsplan er fastlagt således, at de udvalgte arkitektfirmaer skal være fundet inden sommerferien og byde ind i august-september måned, hvorefter dommerkomiteen bestående af kommunen, grundejerforeningen, Realdania, turistforeningen, 2 fagdommere og repræsentanter for øvrige bidragsydere skal finde frem til vinderprojektet. I 2016 skal arbejdet i udbud og koordineres med kystbeskyttelsesprojektet og hvis alt går som det bør, så er der indvielse af den nye plads i foråret 2017.

Vi vil her på hjemmesiden følge projektet, så alle kan se, hvad der sker – og når arkitektkonkurrencen er udskrevet, vil vi udarbejde en folder, der fortæller om projektet, dets ide og visioner.

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar