Realdania har udvalgt Solnedgangspladsen i Gammel Skagen til realisering

Solnedgangspladsen er stedet, der tæller, i Gammel Skagen. Her mødes by og hav, borgere og gæster – og herfra har man et spektakulært udsyn mod Vesterhavet og en fantastisk solnedgang. Men den asfalterede plads yder ikke beliggenheden retfærdighed. Nu er planen at skabe en robust, stiliseret menneskeskabt solnedgangsplads i klitterne. En plads for alle, hvor man kan nyde en af Nordjyllands smukkeste udsigter.

Citat fra Realdanias offentliggørelse

Gammel Skagen er berømt for sit enestående kulturmiljø med store arkitektoniske og landskabelige værdier, der over tid har udviklet sig til ferieby omkring det oprindelige fiskersamfund, Højen.

Helt ud til kysten ligger Solnedgangspladsen. Ud over en enestående beliggenhed mod den nordvestvendte kyst, havet og horisonten, rummer pladsen ikke i sig selv særlige kvaliteter. Den tilbyder i dag en asfalteret vendeplads med parkering, en kiosk- og toiletbygning og et opholdsområde møbleret med rækker af ordinære bord-bænkesæt.

Solnedgangsplads skal være samlingspunkt
Projektets formål er at udnytte stedets særegne karakter med sin placering i Gammel Skagen ved havet og i landskabet. Solnedgangspladsen samler allerede mange mennesker i aftentimerne, men kvaliteten af stedet skal hæves, så nuværende forhold forbedres til gavn for både turister og lokale, der nyder solnedgangene i Gammel Skagen. Konkret er målet at renovere, udbygge og opgradere Solnedgangspladsen, så resultatet bliver en enkel og stærk landskabsarkitektonisk form.

Pladsen skal kunne rumme forskellige typer af ophold – både om sommeren og om vinteren. Og ikke mindst, bidrage til at styrke og udvikle Gammel Skagen som kystbysdestination.

Beskedne midler – stor landskabsarkitektonisk værdi
Projektet er udvalgt i Stedet Tæller, fordi det viser, hvordan man med simple greb kan sikre en stærk formidling af Skagens kystmiljø.

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar