Solnedgangspladsen i Gammel Skagen

Nyt liv til Solnedgangspladsen i Gammel Skagen.
Indbudt projektkonkurrence.

gl.-skagen

Solnedgangspladsen i Gammel Skagen i det allernordligste Jylland er en af de mest kendte pladser langs Vestkysten. Her samles turister og fastboende i sommermånederne og nyder den betagende udsigt ud over havet, når solen sent om aftenen går ned.

Pladsen er i dag rodet og uden holdepunkter – bortset fra en iskiosk – med et stort asfaltbelagt parkeringsareal. Pladsen trænger til en funktionel reorganisering og en æstetisk opstramning. Der skal ryddes op i det faste inventar såsom bænke, borde, stole, affaldsstativer, og der skal indarbejdes en ny belysning på pladsen.

Den nye plads skal medvirke til at højne oplevelsen og kvaliteten af stedet og samtidig værne om stedets værdifulde historiske og kulturelle karakter.

Havet er tæt på. Når det stormer kraftigt, sætter både hav og sand sit mærkbare præg på omgivelserne. Pladsen skal kunne tåle de voldsomme naturpåvirkninger.

Frederikshavn Kommune og Grundejerforeningen i Gammel Skagen arbejder sammen om projektet. Projektet er støttet af Realdania samt af Inge og Asker Larsens Fond og ENV-fonden.

Konkurrencen om en ny Solnedgangsplads udskrives som en ”mini”-projektkonkurrence med tre deltagerteams.

Konkurrencevederlaget til hvert team vil være på kr. 125.000 ekskl. moms.

Antal deltagere 3
Ansøgningsfrist: 15. august 2015 kl. 12.00
Konkurrenceperiode 1. oktober til 14. december 2015
Se annoncering af konkurrencen på Udbud.dk

Konkurrencens sekretær
Bent Kolind, arkitekt MAA
Akademisk Arkitektforening

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar